WE HOUDEN SIMPELWEG VAN BURGERS

We praten niet graag over onszelf dus laten we het aan andere over. Lang leve de bloggers. Lees hier wat ze van ons vinden.

Gevonden op Loves to Have

Beste hamburger vind je in Maastricht

Het ding trok me eigenlijk niet zo aan. Alleen al door de naam deed het me teveel denken aan Burgermeester in Amsterdam. Gaf me het gevoel van een copy-paste formule. Maar tijdens een koopavond in Wyck opeens toch wel heel veel zin in een bite. En ach, waarom niet mijn lief vertrouwen die me al eerdere vertelde hoe lekker hij bij Burgerlijk in Maastricht had gegeten. En nu blijven die hamburgers van Burgerlijk op de Rechtstraat in Wyck dus in mijn hoofd zitten. Ik droom er nog net niet van.

De kaart bij Burgerlijk is top. De meest basic hamburger van het beste vlees tot heel veel vegetarische varianten en vis vrolijkheid, zoals de zalmburger en de burger van black tiger garnalen. Echt super jammie en bovendien voor een totaal redelijke prijs. On top of that de G&T’s waar we zo van houden. En jawel, bediening die er plezier in heeft. Geen gelul, ongecompliceerd, goed, met zorg en aandacht. Ik zeg: DOEN!

Ik ben overigens waarschijnlijk niet de enige die nog net niet van Burgerlijk droomt. Het zit er altijd vol. Maar wij hadden geluk en hoop dat jij dat ook hebt. Het is namelijk niet mogelijk om bij Burgerlijk te reserveren. Je vindt Burgerlijk aan de Rechtstraat 37 in Maastricht. En als je hier klikt, kom je op de website met foto’s van hoe de burgers er uitzien (en zo smaken die hamburgers in het echt ook – misschien zelfs nog wel beter).

Geschreven door Nicoline Wisse Smit op 13 juni 2016

Hotspot No5 volgens Eight Things

Burgers eten bij het hippe en trendy restaurant BURGERLIJK in Maastricht

Soms kom je zo’n plek tegen waar iedereen ZO lyrisch over is dat je er niet aan ontkomt om er zelf ook een kijkje te gaan nemen. In Maastricht is dat ‘BURGERLIJK’, een nieuw trendy hamburger restaurant in de Rechtstraat. De plek in Maastricht om een lekkere hamburger te eten, belegd met een goed stuk vlees of vis en verse groenten.

Burgerlijk is niet het standaard restaurant dat je in deze straat zou verwachten, maar een leuke en gezellige plek waar mensen samenkomen. Bij binnenkomst hoor je iedereen leuk met elkaar praten, eten doe je aan lange(re) tafels of aan de bar en als het erg druk is (let op: dit is het vaak!) staan groepjes mensen alvast met een drankje te wachten op een vrij tafeltje.

Bij Burgerlijk eet je natuurlijk niet enkel hamburgers. Als je er komt om samen met je vrienden gezellig een drankje te drinken kun je een heerlijk ‘plankje’ bestellen. De keuze bestaat uit vegetarisch, vis, vlees of kaas. Maar je gaat natuurlijk niet naar een hamburger restaurant zonder een hamburger te bestellen. Wij in ieder geval niet! Zo is er ruime keuze uit hamburgers en als je niet kunt kiezen neem je het best de miniburgers – zo proef je van ‘alles’ iets. Wij kunnen in ieder geval de ‘wagyuburger’ aanraden. Als je frietjes, aardappel of salade naast je hamburger wil zal je dit wel extra bij moeten bestellen want je betaald voor een losse burger. Een enorme verrassing waren de huisgemaakte sausjes, deze waren allemaal erg goed van smaak!

Onze keuzes waren: Wagyuburgers, Classic burger, Rossini burger en 3 miniburgers; zalm, lam en classic.

Vanwege het grote succes van deze zaak is het wel belangrijk dat je op tijd aanwezig bent, want je kunt niet reserveren en het wachten kan lang duren. Wij gaan binnenkort in ieder geval zeker nog eens terug!

Geschreven door Ralf van Eight Things op 27 februari 2015

Soes Kookt is bij ons weze eten

HOTSPOT: BURGERLIJK

Sinds een tijdje is er in Wyck een echte burgerbar: Burgerlijk. De locatie is perfect, de Rechtstraat met de vele goede restaurantjes en leuke kleine boetieks nodigt uit tot shoppen, slenteren, en lekker eten.

De zaak heeft met een hip maar warm interieur met veel hout, kratjes, kleedjes en krijtbord. Ze hebben zowel hoge als lage tafeltjes met stoelen en bankjes en zelfs de vensterbank wordt gebruikt als zitplaats. Vanaf dag 1 is het er volgens mij al rammend druk. Het is overduidelijk, Maastricht zat blijkbaar te wachten op een burgerbar!

Naast burgers hebben ze ook planken met vlees, vis of kaas. Ook hebben ze een menukaartje met smoothies met allerlei soorten fruit en groente door elkaar. De burgers zijn in vele varianten te krijgen. Verschillende soorten vlees, vis en vegetarische versies sieren zowel de kaart als de muur. Mocht je niet kunnen kiezen dan kun je ook drie verschillende kleine burgertjes krijgen.

Bij de burgers kun je zowel salade als frietjes krijgen. De frietjes en de burgers worden geserveerd met huisgemaakte sausjes. Er zijn verschillende soorten mayonaise (ze zijn allemaal lekker) en ze maken ook de ketchup zelf, dat is een keuken naar mijn hart! Verder worden op de burgers lokale en kwalitatief hoogstaande ingrediënten gebruikt, scharrelkip, Limburgse geitenkaas en verse groenten voeren de boventoon. De chef/eigenaar stond jarenlang in een prestigieus restaurant in de keuken. Dus het mag wel duidelijk zijn dat hij gaat voor kwaliteitsproducten, en dat proef je!

Naast al het eten heeft Burgerlijk ook een aantal interessante frisdranken en een paar goede gin-tonics op de kaart. Ook ideaal dus voor een drankje vooraf of voor een borreltje ‘s middags.

Je kunt niet reserveren bij Burgerlijk, maar je kunt wel een drankje drinken aan de bar terwijl je wacht op een tafeltje. Zorg dus dat je op tijd bent, of dat je nog niet omvalt van de honger, want het zou kunnen dat je eerst even moet wachten. Burgerlijk zit in de Rechtstraat op nummer 37. Kijk op de site of op de Facebookpagina voor meer informatie.

Geschreven door Suzanne van Soes Kookt op 26 januari 2015


TAKE AWAY!

Wil je lekker van de Burgerlijke waren genieten buiten ons restaurant? Dat kan! Bel ons en geef je bestelling door.

Geef minimaal 30 minuten van tevoren je bestelling door en wij zorgen dat het klaar staat!

ORDER NOW: 043 311 28 23
LIKE ONZE BURGERLIJKE FACEBOOK PAGE